Schenkingsmogelijkheden bedrijven

Een verleden vol innovaties. Een toekomst vol beloften.

65 jaar geleden begon de TU/e uit een droom van de regio. Philips en DAF voorzagen een toekomst waarin technologie centraal staat. Ondertussen hebben meer dan 50.000 alumni bijgedragen aan het waarmaken van deze droom. Zij dragen tijdens en/of na hun studie samen met u bij aan 65 jaar vol innovaties, groei en vooruitgang.  

Groot Eindhoven is nu een smeltkroes van innovatie, technologie en vooruitgang. Dankzij bedrijven en organisaties die keer op keer nieuwe producten en concepten ontwikkelen. Die het voordeel ervaren van het aanbod aan hoogwaardig technologisch talent. 

Wij zien een mooie toekomst voor onze regio en wij dragen daar als TU/e graag aan bij. Door talenten de ruimte, middelen en begeleiding te geven die hen laat uitgroeien tot de helden van morgen. 

Bouwt u mee aan de toekomst? 

Steun samen met ons de helden van de toekomst. Zodat de helden van morgen ervoor kunnen zorgen dat technologie en engineering een voortrekkersrol blijven spelen. Zodat ze kunnen werken aan maatschappelijke projecten. Daarvoor hebben ze materialen nodig. En soms een financiële bijdrage om hun studie af te ronden, als die door overmacht in gevaar komt.  

Laten we samen werken aan een mooiere toekomst.  

Steun onze talenten. Doneer nu. Voor later. 

Uw bijdrage komt 100% ten goede aan de ontwikkeling van talent. Mogen we op uw steun rekenen? 

U kunt dit zelf regelen. Download dan deze PDF, vul hem in en stuur hem terug. Dat kost u hooguit 5 minuten.  

U kunt op verschillende manieren bijdragen aan het hoogwaardige onderwijs en onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Indien u een financiële bijdrage wenst te doen maakt Stichting Universiteitsfonds Eindhoven (UF/e) dit op verschillende manieren mogelijk.

Meer informatie? Neem bij vragen gerust contact op met: 

Edith Snelders, teamleider (ufe@tue.nl) 

Inspirerende voorbeelden 

Lees de interviews met onze donateurs. Kopstukken uit het bedrijfsleven die hun carrière begonnen hier op de TU/e of er een sterke band mee hebben. Zij vertellen wat hun tijd op de TU/e ze gebracht heeft en waarom ze donateur zijn geworden. Zij zijn het levende voorbeeld van wat er kan gebeuren als talent zich optimaal kan ontwikkelen. Laten we samen zorgen dat de helden van de toekomst dezelfde kansen krijgen.  

Eric van Schagen – CEO Simac

“Ben je maatschappelijk betrokken en geloof je in technologie en wetenschap? Dan geeft het Universiteitsfonds je de mogelijkheid om je geld nu te investeren in een waardevolle toekomst. Want geld is een ruilmiddel, geen oppotmiddel.” 

Lees Eric’s verhaal hier. 

Edwin van Rest - CEO Studyportals

Edwin van Rest is CEO van Studyportals; een platform met meerdere sites die studenten helpen om de opleiding van hun dromen te vinden. Edwin en zijn medeoprichters hebben bijzondere en bijzonder grote ambities om wereldwijd de toegang tot onderwijs mogelijk te maken. Vooral voor diegenen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Lees hier zijn verhaal.

Hans Fischer – Voormalig CEO van Tata Steel / Hoogovens IJmuiden

“Dat wat je er allemaal naast kunt doen, maakt de studie zo waardevol. Je doet mensenkennis op. Je leert omgaan met successen en teleurstellingen. Met die ervaringen heb je als student een streepje voor en krijg je sneller de interessante jobs” 

Lees Hans’ verhaal hier. 

Foto: BNR

Harry Otten – Voormalig CEO Meteoconsult. Directeur Weather Solutions

“Weer heeft heel veel te maken met energie. De zon zorgt bijvoorbeeld voor de meeste duurzame energie. Direct door zonlicht en indirect door de wind. Dat zijn toch de bronnen waar we het in de nabije toekomst van zullen moeten hebben.” 

Lees Harry’s verhaal hier. 

Jacques van Rooij – Eigenaar van Gear Chain Industrial BV

“Ik hoop dat we werkelijk drastische CO2 besparingen gaan realiseren. We hebben een paar ingrediënten nodig voor een recept tegen klimaatverandering. En daarvan zijn kapitaal en creativiteit wel de belangrijkste.” 

Lees Jacques’ verhaal hier. 

 

De helden van morgen

Dit zijn de talenten de onze toekomst schoner, gezonder en beter gaan maken. Hun hun ontwikkeling als talent wordt of werd mede mogelijk gemaakt door het fonds. En natuurlijk door donateurs zoals u.  

Dirk van Meer - Duurzame upcycling van lastig afval en recycling van edelmetalen 

Dirk is captain van Team Core. Hun missie is bijzonder en bijzonder duurzaam. En hij is tweeledig: van lastig te verwerken afval een grondstof maken waarvan men bijv. ballastmateriaal kan maken. En met de hitte die daarbij vrijkomt, worden de edelmetalen uit elektronica efficiënt gerecycled. Een project waarbij vele talenten en alle disciplines van de TU/e een rol hebben. Aangevuld met mensen van Fontys en Avans en een aantal externe experts. Lees hier het interview met de gedreven en ambitieuze teamcaptain.  

Mohammadreza Baigmohammadi - Circulaire brandstof op basis van metaaldeeltjes

Mohammadreza is lid van een projectgroep met een bijzondere, duurzame missie: zij willen een volledig circulaire brandstof uit metaaldeeltjes maken. Lees hier alles over de enorme voordelen voor onze wereld, de uitdagingen en het doorzettingsvermogen van Mohammadreza. 

Eva en Harm - Snelle en betrouwbare detectie van virussen en infecties

Twee talenten die alles uit hun tijd op de TU/e halen. Ze werken aan biologische sensoren op basis van licht en lichtgevende eiwitten. Deze sensoren detecteren infecties en virussen, zoals Covid-19. Hun einddoel: een draagbaar middel om overal ter wereld snel en betrouwbaar te kunnen testen. Lees het verhaal van Eva en Harm hier.  

Tessie Hartjes - Van TU/e project naar professionele maker van zelf-ladende elektrische auto’s

Tessie is VP-marketing van Lightyear. Wat begon als een project rond een revolutionare elektrische auto, is nu een volwaardig bedrijf. Lightyear gaat eind 2021 haar eerste batch van deze auto’s opleveren en maakt zich op voor de doorgroei in productie. Een verhaal over ambitie en de drive om buiten de kaders te denken. Met succes. Lees hier het interview met deze ambassadrice van de toekomst.

TU/e gaat top-elektronenmicroscoop aanschaffen

"Deze donatie van DAF PACCAR gaat de wetenschap en de R&D van de TU/e op gebied van biowetenschappen en de materiaalwetenschappen sterk vooruit helpen."

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: "De universiteit dankt DAF Trucks en de PACCAR Foundation voor hun genereuze donatie. Dit gaat de wetenschap en de R&D van de TU/e op gebied van biowetenschappen en de materiaalwetenschappen sterk vooruit helpen. De aanschaf van de geavanceerde soft matter elektronenmicroscoop en bijbehorende labapparatuur is van groot belang nu universiteiten en medische centra steeds meer inzetten op onderzoek om oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde vraagstukken op gebied van gezondheid en materialen. DAF-oprichter Hub van Doorne behoorde tot de vroege leiders die de voordelen van de oprichting van de TU/e inzagen. De universiteit werd in 1956 opgericht en viert nu 65 jaar topkwaliteit."

Lees verder

Het Universiteitsfonds Eindhoven 

Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen voor financiering. Het fonds zorgt er vervolgens voor dat de ontvanger zich volledig kan focussen op diens projecten en werkzaamheden. Op de site van het fonds leest u welke veelbelovende projecten al door het fonds en vooral door de donateurs mogelijk zijn gemaakt.  

Het universiteitsfonds werft en beheert gelden voor talentontwikkeling. Ons adagium luidt: “For Life, For The World, For The Better”. “For Life” staat voor ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. “For The World” heeft vooral de focus op de energietransitie en een duurzamer wereld.  “For The Better” richt zich op de meer algemene ontwikkeling van talenten en alles wat daarvoor nodig is. Ook uw donatie zal door het fonds worden beheerd.