Heroes for heroes

65 jaar TU/e

65 jaar TU/e. Dat is 65 jaar vol technologische innovaties en vooruitgang. 65 jaar waarin onze alumni en studenten werken aan de antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Wij willen ervoor zorgen dat ze dat nog lang kunnen doen. Helpt u mee? 

Op de TU/e campus komt een bijzonder monument. Met daarop de naam van iedereen die in dit jubileumjaar bijdraagt aan de ontwikkeling van talent. Ook uw naam kan daarop komen te staan, als u dat wilt. Lees er hier meer over. 

Steun nu en doneer

1/3
Interval
Bedrag
Doneer ander bedrag
Vul een bedrag (zonder decimalen) tussen €1,- en €6500,- in dat u wilt doneren.
Transactiekosten betalen

Klik hieronder op de knop om de schenkingsovereenkomst te downloaden. U kunt het formulier invullen en ondertekend mailen aan ufe@tue.nl of retourneren aan:

Stichting Universiteitsfonds Eindhoven
Postbus 513
5600 MB Eindhoven

Naam
Vul aub uw volledige naam in
Adres
Vul aub uw adresgegevens in
Contactgegevens
Vul aub uw e-mailadres in, bijvoorbeeld john@mail.com
Ongeldig telefoonnummer. Voer een geldig nummer in, bijvoorbeeld 0649427653
Vink aan als u uw naam niet op de heldenboog wilt
Vorige stap
Betaalmethode
Kies aub een betaalmethode
Periodieke donatie
U dient akkoord te gaan
Vorige stap

Meer dan kennis

Als we alumni vragen naar hun ervaringen op de TU/e, waarderen ze de mogelijkheden die ze kregen om hun talent te ontwikkelen. Zowel binnen als buiten de colleges. En met maatschappelijke projecten. Die kansen willen wij de toekomstige generaties ook bieden. Ook aan studenten die door overmacht financiële steun nodig hebben. Vandaar dat we u bij deze gelegenheid vragen om een donatie. Wilt u bijdragen aan de ontwikkeling van talloze talenten? De helden van de toekomst?

“65 jaar TU/e. Dat is 65 jaar vol technologische innovaties en vooruitgang. 65 jaar waarin onze studenten, onderzoekers, alumni en vrienden werken aan de antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Dat is de kracht van de TU/e community. Extra funding geeft ons talent de ruimte om buitengewone en innovatieve ideeën uit te werken en zo een bijdrage te leveren aan onze samenleving .”  Robert-Jan Smits, voorzitter College van Bestuur

“Het Universiteitsfonds Eindhoven is in 1956 opgericht om armlastige studenten de kans te bieden ook te studeren. Nu zijn er studenten die aan maatschappelijke projecten werken en daarvoor materialen nodig hebben.  Of door overmacht een financiële bijdrage nodig hebben om hun studie af te ronden. Het is onze plicht om hen te helpen.” Henk Kivits, voorzitter Universiteitsfonds Eindhoven

 

De meerwaarde van talent

We zijn trots op onze helden van nu. En zij op hun werk. Regelmatig plaatsen we daarom interviews met hen. Ontdek de baanbrekende ontwikkelingen die zij mogelijk maken en leer de mensen achter de projecten kennen.  

Nieuw verhaal: Dirk van Meer

Dirk is captain van Team Core. Hun missie is bijzonder en bijzonder duurzaam. En hij is tweeledig: van lastig te verwerken afval een grondstof maken waarvan men bijv. ballastmateriaal kan maken. En met de hitte die daarbij vrijkomt, worden de edelmetalen uit elektronica efficiënt gerecycled. Een project waarbij vele talenten en alle disciplines van de TU/e een rol hebben. Aangevuld met mensen van Fontys en Avans en een aantal externe experts. Lees hier het interview met de gedreven en ambitieuze teamcaptain.  

 

Nieuw verhaal: Mohammadreza Baigmohammadi  

Mohammadreza is lid van een projectgroep met een bijzondere, duurzame missie: zij willen een volledig circulaire brandstof uit metaaldeeltjes maken. Lees hier alles over de enorme voordelen voor onze wereld, de uitdagingen en het doorzettingsvermogen van Mohammadreza. 

Eva en Harm

Twee talenten die alles uit hun tijd op de TU/e halen. Ze werken aan biologische sensoren op basis van licht en lichtgevende eiwitten. Deze sensoren detecteren infecties en virussen, zoals Covid-19. Hun einddoel: een draagbaar middel om overal ter wereld snel en betrouwbaar te kunnen testen. Lees het verhaal van Eva en Harm hier. 

Uw naam vereeuwigd op onze campus

Draagt u bij aan hun toekomst en die van komende generaties? Daarmee bent u voor ons ook een held. Want als donateur krijgt u een vermelding op een bijzondere heldenboog op de campus, tenminste: als u dat wilt  U leest er hier alles over. Tijdens het doneren kunt u ook een wens achterlaten voor de helden van de toekomst. Die verschijnt dan op deze pagina.   

Hans Fischer

Hans Fischer, voormalig CEO van Tata Steel in IJmuiden is onze nieuwste donateur. Met een fonds op naam wil hij onze talenten dezelfde kansen bieden die hij heeft gehad tijdens zijn tijd op de TU/e. Maar hij wil meer doen dan geven. Hij gaat zich actief inzetten om zijn kennis, ervaring en zijn netwerk voor studenten beschikbaar te maken. In een uitgebreid interview leest u meer over Hans en de doelen die hij nastreeft.

Tessie Hartjes

Tessie Hartjes is VP marketing bij Lightyear én het nieuwste bestuurslid van het Universiteitsfonds. Haar overtuiging: techniek is zoveel nuttiger als de wereld er echt iets aan heeft. Als lid van het Lightyear team weet ze wat die techniek kan betekenen. En wat het verschil is tussen goede technologie en een goed product. Lees haar verhaal over hokjes, psychologie en bijdragen aan een mooiere wereld hier.

Doneren

Draagt u bij aan een toekomst waarin talenten zich optimaal kunnen blijven ontwikkelen? Waarin studenten uit kunnen groeien tot de engineers die komen met oplossingen waar de wereld op zit te wachten?

Klik dan hier om te doneren. En laat uw naam generaties lang voortleven op onze campus.

Over het Fonds

Het Universiteitsfonds van de TU/e helpt studenten om hun talent te ontwikkelen. Dat kan door projecten te financieren die ons leven en onze wereld mooier en beter maken. Maar ook door activiteiten gericht op het ontplooien van talent en het helpen van studenten die -buiten hun schuld om- in praktische of financiële problemen zijn geraakt. Het fonds is een erkend goed doel en heeft de ANBI-status. Uw gift is daarmee belastingaftrekbaar.