Uitdagingen

For Life. For the World. For the Better.

Deze drie regels vormen samen het motto van ons Universiteitsfonds. Ze staan voor onze ambitie om een bijdrage te leveren aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Als Universiteitsfonds Eindhoven ondersteunen wij daarom onderzoekers en studenten. Hun werk verdient een solide financiƫle basis. Zodat zij oplossingen kunnen vinden voor bestaande en toekomstige uitdagingen. Oplossingen voor methoden en technieken die toegepast kunnen worden.

For life

Ingenieurs bouwen aan de fundamenten die zorgen voor grote verbeteringen van onze gezondheid. Zoals membranen die het hart helpen zelf een nieuwe klep te kweken. Of nanorobots die kankercellen gericht afbreken. Uw bijdrage gaat naar ontwikkeling van technologie die levens redt, die onoverkomelijke problemen voorkomt en ziektes gericht aanpakt. Onderzoek dat onze kwaliteit van leven wezenlijk gaat verbeteren. 

For the World

Ingenieurs onderzoeken methoden en technieken om onze planeet in de toekomst leefbaar te houden. En daarbij kijken ze over de grenzen van het gangbare heen. Om te komen tot alternatieven voor processen en brandstoffen die nu nog vervuilend zijn, maar in de toekomst niet meer. Zo drijven we in de toekomst zware motoren aan met 100% circulaire brandstof van metaaldeeltjes. En maken we snel en milieuvriendelijk medicijnen met de kracht van de zon en techniek die we afkijken van planten. Uw bijdrage gaat naar onderzoek dat onze planeet leefbaar houdt.

For the better

Onze projecten leveren onmisbare en waardevolle kennis en ervaring op om antwoorden te vinden op maatschappelijke vragen. Dat doen we door outside the box te blijven denken. Helpt u ons om talent te ontwikkelen?