For life

For life

Ingenieurs bouwen aan de fundamenten die zorgen voor grote verbeteringen van onze gezondheid. Zoals membranen die het hart helpen zelf een nieuwe klep te kweken. Of nanorobots die kankercellen gericht afbreken. Uw bijdrage gaat naar ontwikkeling van technologie die levens redt, die onoverkomelijke problemen voorkomt en ziektes gericht aanpakt. Onderzoek dat onze kwaliteit van leven wezenlijk gaat verbeteren. 

Eva en Harm

Twee talenten die alles uit hun tijd op de TU/e halen. Ze werken aan biologische sensoren op basis van licht en lichtgevende eiwitten. Deze sensoren detecteren infecties en virussen, zoals Covid-19. Hun einddoel: een draagbaar middel om overal ter wereld snel en betrouwbaar te kunnen testen. 

Techniek in de strijd tegen Covid

Al vrij snel nadat de Corona-pandemie de wereld overspoelde, startte de TU/e met het Covid Engineering Fund. De bijdragen van donateurs komen ten goede aan verschillende, baanbrekende vormen van onderzoek.

Eén van die - veelbelovende - onderzoeken is die waarbij wetenschappers virussen en antilichamen gaan opsporen met behulp van licht. Dat onderzoek kan op de TU/e plaatsvinden omdat deze universiteit veel verschillende disciplines, zoals natuurkunde, chemie en biologie op één campus heeft.

Minder operaties bij aderproblemen dankzij scans

Je onderzoekt samen met je collega dr. ir. Richard Lopata een alternatieve methode om zonder operatie het risico van plaques in halsslagaders vast te stellen. Voor de leken onder ons: Wat zijn plaques?