For the World

For the World

Wetenschappers en studenten onderzoeken methoden en technieken om onze planeet in de toekomst leefbaar te houden. En daarbij kijken ze over de grenzen van het gangbare heen. Om te komen tot alternatieven voor processen en brandstoffen die nu nog vervuilend zijn, maar in de toekomst niet meer. Zo drijven we in de toekomst zware motoren aan met 100% circulaire brandstof van metaaldeeltjes. En maken we snel en milieuvriendelijk medicijnen met de kracht van de zon en techniek die we afkijken van planten. Uw bijdrage gaat naar onderzoek dat onze planeet leefbaar houdt.

Mohammadreza Baigmohammadi

Mohammadreza is lid van een projectgroep met een bijzondere, duurzame missie: zij willen een volledig circulaire brandstof uit metaaldeeltjes maken. Lees hier alles over de enorme voordelen voor onze wereld, de uitdagingen en het doorzettingsvermogen van Mohammadreza:

Dirk van Meer

Dirk is captain van Team Core. Hun missie is bijzonder en bijzonder duurzaam. En hij is tweeledig: van lastig te verwerken afval een grondstof maken waarvan men bijv. ballastmateriaal kan maken. En met de hitte die daarbij vrijkomt, worden de edelmetalen uit elektronica efficiënt gerecycled. Een project waarbij vele talenten en alle disciplines van de TU/e een rol hebben. Aangevuld met mensen van Fontys en Avans en een aantal externe experts. Lees hier het interview met de gedreven en ambitieuze teamcaptain.

TECHNOLOGIE IN DE OVERGANG NAAR DUURZAME ENERGIEBRONNEN

"Ik dacht dat ik met mijn studie natuurkunde zicht zou krijgen op hoe de wereld in elkaar zit. Maar er is natuurlijk veel meer tussen hemel en aarde dan natuurkundige wetten. Als jonge onderzoeker kwam ik twee keer in een fikse bezuinigingsronde terecht. Dat gaf veel leed bij oudere collega’s. Ik begon me af te vragen wie de beslissingen namen en op basis waarvan. Daarom ging ik parttime bestuurskunde studeren. Mijn focus: de politiek van technologie of innovatie. Die relatie heeft me echt gegrepen." - Prof. Dr. Ir. Rinie van Est