Schenkingsmogelijkheden bedrijf

U kunt op verschillende manieren bijdragen aan het hoogwaardige onderwijs en onderzoek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Indien u een financiële bijdrage wenst te doen maakt Stichting Universiteitsfonds Eindhoven (UF/e) dit op verschillende manieren mogelijk. Afhankelijk van uw wensen en voorkeur kunt u bijdragen middels:

  1. Periodieke gift
  2. Eenmalige gift
  3. Fonds op naam

Belangrijk om te vermelden is dat UF/e beschikt over de ANBI-status, waardoor giften in de meeste gevallen aftrekbaar zijn van de belasting. Hierdoor komt uw bijdrage aan het UF/e volledig ten goede aan het doel.

Periodieke gift

Uw bedrijf kan periodiek schenken. Er is sprake van een periodieke gift indien u jaarlijks – voor ten minste vijf achtereenvolgende jaren – een vast bedrag schenkt aan UF/e. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst, die tevens regelt wanneer de jaarlijkse gift stopt.

Eenmalige gift

U kunt een eenmalige schenking doen aan UF/e. Een eenmalige schenking is ook een gift die jaarlijks wordt gedaan, maar niet in een overeenkomst is vastgelegd.

Fonds op naam

Uw bedrijf kan een fonds op naam oprichten, waardoor u als het ware een persoonlijk goed doel creëert binnen UF/e. Het UF/e beheert het vermogen conform uw wensen. Een fonds op naam kent een onderscheid tussen ‘endowment’ en ‘niet-endowment’.