Onze thema fondsen

Donaties voor de langere termijn

Fundamenteel onderzoek. Het wapen van onze wetenschappers in de zoektocht naar antwoorden op de vragen van vandaag en morgen. Ze verbeteren niet de bestaande technologieën, maar richten zich op ontwikkelen van echte innovaties. Zoals nieuwe brandstoffen, nieuwe manieren om energie op te slaan of om die energie slimmer te distribueren. En op methoden om met technologie levens te verbeteren en zelfs te redden.

Financiële zekerheid

De uitkomsten zijn potentieel baanbrekend, maar ook onzeker. Bovendien zijn het vaak projecten met een lange looptijd. En dat maakt financieren uitdagend. Vaak krijgen deze projecten hun funding uit meerdere, kleinere donaties. Maar voor een optimaal resultaat is juist de zekerheid van langdurige financiering enorm belangrijk.

Onze themafondsen

Het Universiteitsfonds biedt een donatievorm waarmee u deze projecten die broodnodige zekerheid kunt bieden. Twee themafondsen.

Focus biedt perspectief

Met deze fondsen zorgen we ervoor dat projecten niet alleen worden opgestart, maar ook over een langere periode kunnen rekenen op ondersteuning. Een commissie, die bestaat uit top-wetenschappers en bestuurders, selecteert de projecten die aanspraak mogen maken op het fonds.

Wilt u bijdragen?

De themafondsen zijn ingericht op grotere donateurs, die daarmee ook profiteren van enkele privileges en de belastingvoordelen die onze ANBI-status met zich meebrengt. Maar ook kleinere bijdragen zijn natuurlijk welkom.

Klik hier voor informatie over schenkingsovereenkomsten. Of neem contact op met de vertegenwoordigers van het Universiteitsfonds.