Marina van Damme Beurs

Marina van Damme Grant 2023

De uitreiking van de Marina van Damme Grant 2023 zal plaatvinden op vrijdag 29 september 2023 van 14.45-15.15 uur op de TU/e. Het programma van de uitreiking wordt binnenkort toegevoegd op de site.

Tijdens de uitreiking van de Marina van Damme Grant 2022 is Brigitte Lamers uitgeroepen tot winnares van de Marina van Damme Grant 2022. Ze wint daarmee een bedrag van 9.000 euro. Runner up is Chenyue Zhang, zij komt in aanmerking voor een bedrag van 2.500 euro.

Lees meer

Wil jij een BOOST geven aan je loopbaan? 

De Marina van Damme beurs kan je helpen! 

De Marina van Damme-beurs wordt jaarlijks uitgereikt aan getalenteerde vrouwelijke alumni die een masteropleiding, PDENg of promotietraject hebben afgerond aan één van de vier technische universiteiten in Nederland (TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente en Universiteit Wageningen). De beurs wordt mogelijk gemaakt door mevrouw dr.ir. Marina van Damme en bestaat uit een bedrag van € 9.000 en is bedoeld voor bijvoorbeeld verbreding van kennis of een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project. De beurs is nadrukkelijk niet bedoeld voor het (mede) financieren van een promotietraject. Ook aanvragen die gericht zijn op het volgen van een opleiding aan de universiteit waar ook de masteropleiding gevolgd is of een promotie is afgerond, worden niet gehonoreerd. Voor de runner up is een bedrag beschikbaar gesteld van € 2.500.

Bij de kandidaatstelling dient een plan te worden gevoegd waaruit blijkt welke ontwikkelingen de kandidate sinds haar afstuderen heeft doorgemaakt, inclusief curriculum vitae, wat haar droom en motivatie is, welke stappen ze daarvoor denkt te kunnen gaan zetten en hoe ze de beurs daarvoor denkt aan te wenden.

Dit plan moet door de kandidate zelf worden opgesteld. In het plan moet de relatie gelegd worden met de hieronder beschreven beoordelingscriteria. Het is een pré als de winnares een voorbeeldfunctie vervult.

De aanvraag voor het indienen voor de uitreiking van de Marina van Damme beurs is reeds gesloten. De aanvraag voor de Marina van Damme Grant 2024 zal in de loop van volgend jaar openen.