OneminuTU/es

 

Graag laten we u zien welke mooie projecten we kunnen ondersteunen dankzij donaties van onze alumni. Dat gaan we doen in een reeks video’s van steeds slechts één minuut.

Virussen – en meer- opsporen met licht – Eva van Aalen & Harm van der Veer

Virussen en infectiebronnen opsporen kost tijd en vraagt vaak om gespecialiseerde apparatuur. Kan dat niet simpeler? Als het aan de onderzoeksgroep van professor Merkx ligt, wel. Zij ontwikkelen organische sensoren die medische boosdoeners zichtbaar maken met licht. Benieuwd? Bekijk dan de video. Groepsleden Eva en Harm leggen in 1 minuut uit hoe het werkt en hoe de wereld ervan gaat profiteren.

*Deze video is een zeer compacte samenvatting van een complexe wetenschappelijke ontwikkeling. Hij is uitsluitend bedoeld om een globaal beeld te geven. Hier leest u meer over dit bijzondere onderzoek.

Metal Fuels - Mohammadreza Baigmohammadi

Motoren met een bijzondere brandstof: minuscule metalen deeltjes die zijn geladen met zonne-energie. Dat klinkt als science fiction, maar dankzij het werk van de Power & Flow research group van professor De Goey wordt het realiteit.


In deze korte video legt postdoctoraal onderzoeker Mohammadreza Baigmohammadi uit hoe het werkt.

*Deze video is een zeer compacte samenvatting van een complexe wetenschappelijke ontwikkeling. Hij is uitsluitend bedoeld om een globaal beeld te geven. Hier leest u meer over dit bijzondere project.