Boris en Axel Fonds

Dit fonds steunt TU/e-studenten bij de ontwikkeling of het testen van hun innovatieve projecten en onderzoek op het vlak van sport, duurzaamheid en inclusiviteit. Het is opgericht door de ouders van Boris en Axel.

Boris en Axel 

Boris Bakker (19) en Axel Verstegen (20) waren vrienden en gewaardeerde, enthousiaste studenten Sustainable Innovation. Ze stonden midden in het studentenleven en hadden veel vrienden op onze campus. Beiden waren ze fanatieke sporters en enthousiast over duurzaamheid en inclusiviteit. In deze video vertellen hun familieleden Lieselot, Frank en Dorrith over de jongens en het ontstaan van het fonds.

Levensoptimisme 

De eerste inleg voor het fonds is gedaan door de ouders. De TU/e verdubbelde dit bedrag. Het fonds is officieel geopend op 8 februari 2023. De ouders zijn blij dat met dit fonds het gedachtengoed en levensoptimisme van Boris en Axel kan voortleven. In hun woorden: “Het waren twee verbindende jongens die positief in het leven stonden en dat graag met anderen deelden.” Jaarlijks is er een bedrag van maximaal € 10.000, - beschikbaar. Een commissie met daarin o.a. familieleden van Boris en Axel, beoordeelt de aanvragen. 

Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e: “We zijn de ouders bijzonder dankbaar. Het getuigt van grote kracht dat ze vanuit het enorme verlies zo’n waardevol initiatief hebben weten vorm te geven.” 

Het officiële logo van het Axel en Boris-fonds. Het ontwerp is geïnspireerd op foto’s van de twee studenten en gemaakt door Donna Verhaart.

Vraag aan

Ben je TU/e-student en heb je een idee voor een technologische innovatie rond sport, duurzaamheid en inclusiviteit? Of een combinatie van die thema’s?

Lees dan hier hoe je een aanvraag doet bij het Boris en Axel-fonds

Draag bij

Het fonds staat open voor donaties. Wil je bijdragen aan talentontwikkeling, duurzaamheid, inclusiviteit en/of de vooruitgang van sport?