Marina van Damme Beurs

Regien Sumo. Foto: ADL
Regien Sumo. Foto: ADL

Marina van Damme Grant 2020

Regien Sumo, eind 2014 gepromoveerd bij Industrial Engineering & Innovation Sciences, is de TU/e-winnares van de Marina van Damme-beurs 2020, zij wint een geldbedrag van 9.000 euro. Runner-up is Federica Sammali, zij komt in aanmerking voor een beurs van 2.500 euro.

Sumo gaat het gewonnen geld van de beurs gebruiken voor haar project om op afstand medische zorg te laten verlenen aan zwangere vrouwen in Centraal-Azië. “Mijn drijfveer is het helpen van vrouwen die geen toegang hebben tot hoogwaardige medische hulp.”

Lees meer

Federica Sammali

Na de uitreiking van de Marina van Damme Grant 2020 heeft de jury in samenspraak met mevrouw van Damme besloten om dit jaar een tweede winnares bekend te maken. Belangrijke reden hierbij is dat de aanvraag van de runner-up dusdanig overeenkomt met de criteria voor de beurs dat deze ook de subsidie verdient gelijk aan die van de winnares. Dit betekent dat er in 2020 twee winnaressen zijn die de Marina van Damme Beurs ontvangen t.w.v. een geldbedrag van 9.000 euro, er is geen runner up. Beide winnaressen, Regien Sumo en Federica Sammali, worden uitgenodigd om lid te worden van het Marina van Damme Netwerk.

De uitreiking van de beurs vond plaats op 25 september 2020 en is terug te kijken via YouTube.

Uitreiking Marina van Damme Grant 2020
Federica Sammali tijdens haar presentatie.
Hegien Sumo, Regiens jongere zus, neemt de cheque en het beeldje in ontvangst van rector Frank Baaijens. Foto | Tom Doms.

WIL JIJ EEN WENDING GEVEN AAN JE LOOPBAAN? 

De Marina van Damme beurs kan je helpen! 

Mevrouw van Damme heeft een fonds opgericht, waarmee zij getalenteerde vrouwelijke alumni wil ondersteunen die aan de TU Eindhoven een masteropleiding, PDEng of promotie hebben afgerond. De winnares krijgt een bedrag van € 9.000,- en de runner up krijgt een bedrag van €2500,-. Het bedrag is bedoeld voor het ontwikkelen van je loopbaan of de verbreding van kennis of een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project.