For Life, For the World, For the Better

Op de schouders van reuzen staan

TU/e wetenschappers en studenten staan met hun projecten op de schouders van reuzen. Ontdekkingen en uitvindingen uit het verleden zijn hun inspiratie voor vaak baanbrekend fundamenteel onderzoek. Op onze campus leggen zij de basis voor manieren om de wereld van morgen schoner en gezonder te maken.

Wat we doen, kunnen we alleen dankzij de hulp van onze donateurs. Wilt u ons helpen de wereld hoop te geven op een betere, schonere en gezondere toekomst? Een wereld waarin wetenschappelijk talent alle ruimte krijgt? Doneer dan hiernaast aan het Universiteitsfonds Eindhoven. Eenmalig of structureel.

Of vraag ons naar de mogelijkheden voor bedrijven of doneren via een nalatenschap.

Steun nu en doneer

1/3
Interval
Bedrag
Doneer ander bedrag
Vul een bedrag (zonder decimalen) tussen €1,- en €6500,- in dat u wilt doneren.

Klik hieronder op de knop om de schenkingsovereenkomst te downloaden. U kunt het formulier invullen en ondertekend mailen aan ufe@tue.nl of retourneren aan:

Stichting Universiteitsfonds Eindhoven
Postbus 513
5600 MB Eindhoven

Naam
Vul aub uw volledige naam in
Adres
Vul aub uw adresgegevens in
Contactgegevens
Vul aub uw e-mailadres in, bijvoorbeeld john@mail.com
Ongeldig telefoonnummer. Voer een geldig nummer in, bijvoorbeeld 0649427653
Vorige stap
Betaalmethode
Kies aub een betaalmethode
Periodieke donatie
U dient akkoord te gaan
Vorige stap

Vraagstukken van vandaag en morgen

De maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen zijn talrijk en complex. Hier ziet u twee voorbeelden van wetenschappers die een bijdrage willen leveren aan het vinden van antwoorden.

Reuze gezond

GISTEREN

Meer dan 2000 jaar geleden ontdekte de Griekse arts Hippocrates kanker.

VANDAAG

Assistent professor Simona Turco ontwikkelt AI-systemen die zorgen voor het snel opsporen en beter behandelen van prostaatkanker.

MORGEN

Mannen en vrouwen worden wereldwijd gezonder en vitaler ouder dankzij de onderzoeken die nu plaatsvinden.

De ziekte die wereldwijd 1 op de 7 mannen treft 

Simona Turco, assistent-professor aan het Biomedical Diagnostics Research Lab, werkt aan een bijzonder project. Ze traint algoritmen om de diagnose van prostaatkanker betrouwbaarder te maken en behandelingen op maat te maken om onder- en overbehandeling te voorkomen. In de eerste week van april 2024 voorspelde het medische tijdschrift The Lancet dat het aantal patiënten tussen nu en 2040 zal verdubbelen. Vlak daarvoor hebben we contact opgenomen met Simona voor een update.  

Lees hier meer

 

Reuze duurzaam

GISTEREN

Rond 1833 legde Michael Faraday de basis voor elektrochemie én elektrolyse.

VANDAAG

Thijs de Groot, universitair hoofddocent, onderzoekt hoe we elektrolyse efficiënter en grootschaliger in kunnen zetten.

MORGEN

De wereld profiteert van de versnelde energietransitie dankzij groene waterstof.

De elektrolyzer

De energietransitie en geopolitieke spanningen vragen om alternatieve en bereikbare vormen van duurzame energie. Groene waterstof kan een bepalende rol gaan spelen in de energietransitie. Elektrolyse, de methode om watermoleculen te splitsen in zuurstof en waterstof, staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling. Waterstof is anno 2022 een aantrekkelijk alternatief voor aardgas, één van de fossiele brandstoffen waar we in de toekomst niet meer van afhankelijk willen zijn.

Thijs de Groot doet onderzoek naar manieren om de electrolyzer als systeem naar de 21e eeuw te brengen.

Lees hier meer

Uw donatie doet er toe

Initiatieven als Brainport tonen de kracht van Brabant en de regio Eindhoven: een hoge mate van samenwerking tussen bedrijven, organisaties en onderwijsinstanties. Zoals een ondernemer ooit over zijn zuidelijke netwerk zei: “Hier in Brabant gunnen we elkaar meer.”

Samenwerking is een kernwaarde van de TU/e. Op de campus weten verschillende disciplines en faculteiten elkaar makkelijk te vinden. En rond de universiteit ligt een breed netwerk aan bedrijven en organisaties die elkaar versterken. Al meerdere ontwikkelingen van TU/e projectgroepen groeiden dankzij samenwerking uit tot commercieel levensvatbare concepten en zelfs volledige bedrijven.

Het Universiteitsfonds helpt moeilijk financierbaar en baanbrekend onderzoek op gang te komen. 

 

  • Lees meer